Nilda Ferhan Efeçınar Kimdir?
Eğitimlerim
IQC Eğitmenleri
Kuantum Koçluğu Nedir?
Kuantum Koçları Listesi
Kuantum Bireysel Koçluk Seanslarım
İsim Analizi ve Ek İsim Bulma
Bilinçaltı Telkin CD
Planet Saatleri ve Esmalar
Esmaül Hüsna
Reiki
Q. EFT
4 Element Testi
Makalelerim
ARŞ TV'deki Filmler
TV Programları
Yazılı Basında Biz
   





Sitemizin İstatistikleri
Üye Sayısı : 12528
Ziyaretçi Sayısı : 135304
Online Ziyaretçi : 6

Anasayfa | Üye ol | Kitap Siparişi | CD Siparişi | Foto Galeri | Bana Ulaşın
  Bilinçaltının Yasası << Geri Dön

Evren yasalarla yönetilir. Başarı yasa ile yönetilir. Sizin bilinçaltınızda yasa ile yönetilir. Bilinçaltımızın yasası inanç yasasıdır. Birçok kendine yardım kitabı ve motivasyon hocaları, inancın gücünden bahseder.Ortaya koydukları genel mesaj, Napolyon Hill'in söylediği gibidir... Aklınız neyi kabul edip inanıyorsa, onu gerçekleştirebilir. Aklınızın inandığı her şeyi gerçekleştirebileceği doğru mudur yoksa motivasyonel bir yalan mıdır? Bu benim bir kendine yardım kitabını okuduktan ve başarı seminerlerine katıldıktan sonra kendime sorduğum soruydu. Kendime ayrıca Eğer ben şanssız doğduysam...?, Başarılı olmak kaderimde yoksa...? gibi soruları da sordum.

İnanç kavramım, Dr.Joe Vitale'nin Ruhsal Pazarlama adlı kitabını okuyunca değişti.Aslında Aklımız, neyi kavrayıp inanıyorsa, onu gerçekleştirebilir. yerine Bilinçli aklınızın kavrayıp, bilinçaltınızın inandığı gerçekleşir. demek gerekir. Bu, sizin bilinçaltınızın gücüdür. İşte sebebi;

Bilinçaltımız, mıknatıs gibidir. Kendi inançlarını yansıtan şeyleri çeker. Açıkçası, bilinçaltımızda belli bir inanç varsa, bilinçaltımız bu inanca uygun titreşimler yaratır ve bunu yansıtan veya buna uyan olayları ve insanları kendine çeker. Buna Evrensel Titreşim ve Çekim Yasası denir. Siz inansanız da.. İnanmasanız da nasıl yerçekimi yasası varsa bu yasa da vardır. Bu yasa, sizi inansanız da inanmasanız da etkiler.

Eğer bilinçaltınız, yaşamınızın zor geçeceğine inanırsa, gerçekten yaşamınız zor olacaktır. Karşılaşacağınız olaylar ve insanlar hayatımızı zorlaştıracaktır. Eğer bilinçaltımız paranın zor kazanılacağına inanırsa, para zor kazanılacaktır. Para kazanmakta zorluk çekiyorsanız, bilin ki bilinçaltınız paranın kolay kazanılmadığına inandığı içindir. Karşınıza çıkan fırsatlar para kazanmak için insan üstü çaba göstermeniz gerekenler olacaktır.

Yukarıdaki paragrafı başka sözcüklerle anlatayım: Yaşamınız zorsa, bunun sebebi bilinçaltınızın yaşamın zor olduğuna inanmasıdır.Para kazanmakta zorluk çekiyorsanız sebebi bilinçaltınızın paranın zor kazanılacağına olan inancıdır.

Zor geçen yaşamınız veya maddi durumunuzla ilgili başka hiçbir kimseyi suçlamanıza gerek ve neden yoktur.

Burada anlatmaya çalıştığım şudur; Sizin gerçeklerinizi sizin bilinçaltınız yaratır. Hayata başarılı olabilmesi için kişinin tamamen ve adamakıllı anlaması gereken en önemli deyiştir.

Biz, bilincimizin gücünü bir fikri kavramak için, bilinçaltımızın gücünü ise sonuca ulaşmak için kullanırız. Birçok kişi, bunun tersini yapar. Bilinçlerini neticeye ulaşmak için kullanırlar,bu da genellikle stres ve endişe yaratır. Bu bilinç gücümüzle,bilinçaltı gücümüzü kullanımdaki farktır.

Şimdi bilinçaltımızın ne olduğunla ilgili bir benzetme vereyim. Bilinçaltınız bilgisayarınızın hard diski gibidir.Ekranda gördüğünüz ise sizin gerçeğiniz veya yaşantınızdır.

Ekrandaki bilginin nereden geldiğini kendinize sorun.Hard diskten gelmesi gerekir değil mi? Eğer bilgisayar ekranı sizin gerçeğinizi gösteriyorsa, bu nereden geliyor? Bu benzetmeye göre sizin bilinçaltınızdan.

Söylemek istediğim, sizin gerçeğiniz veya deney imlemekte olduğunuz yaşam, bilinçaltınızdaki inançlarınızın bir yansımadır. Birçok insan sıkça iş değiştirmelerine rağmen ,nereye giderlerse gitsinler aynı sorunlarla karşılaştıklarının farkına varırlar.Anlamadıkları ise, dışsal şartları değiştirmek yerine içinizdeki inançları değiştirmek gerektiğidir. İnançlarını değiştirince, yeni insanlar ve yeni işlere çekim hissedecekler; dünyaları da bilinçaltındaki inançlarının değişimine paralel olacaktır.

Seminerlerime katılanlara inançların gerçekleri yarattığını söylediğim zaman, aldığım olumsuz tepkiler içinde bulunduğum gerçekliğe inanmıyorum ama neden hala başıma geliyor şeklinde olur. Anlamamız gereken şudur; sizin gerçeğinizi yaratan inancın ne olduğuna siz karar veremezsiniz bilinçaltınız verir.Birkaç kitap okuyunca hayatınızın bolluk içinde olduğuna inanmaya başlayabilirsiniz. Ama bilinçaltınız ikna olmamış olabilir.

Peki, bilinçaltınızın neye inandığını nasıl bileceksiniz?

Cevap oldukça basit. Gerçekliğinize bakın!

Sizin gerçeğiniz hayatınızın aynasıdır. İçinizdeki inançları yansıtır. Eğer gerçekliğinizi sürekli olarak bilinçaltınızdaki inançları tekrar programlamada kılavuzu olarak kullanırsanız, hayatınızın asla aynı kalmayacağını garanti ederim.

* Kenneth Koh'un "Law of The Subconscious Mind makalesinden Sevgili ve Rahmetli Bülent Asöcal tarafından Türkçe'ye çevrilmiştir ve Nilda Ferhan Efeçınar tarafından yorumlanmıştır.

Facebookta Paylaş    Twitter Paylaş
Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu site sahibine ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız..Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır.