Nilda Ferhan Efeçınar Kimdir?
Eğitimlerim
IQC Eğitmenleri
Kuantum Koçluğu Nedir?
Kuantum Koçları Listesi
Kuantum Bireysel Koçluk Seanslarım
İsim Analizi ve Ek İsim Bulma
Bilinçaltı Telkin CD
Planet Saatleri ve Esmalar
Esmaül Hüsna
Reiki
Q. EFT
4 Element Testi
Makalelerim
ARŞ TV'deki Filmler
TV Programları
Yazılı Basında Biz
   





Sitemizin İstatistikleri
Üye Sayısı : 12528
Ziyaretçi Sayısı : 135295
Online Ziyaretçi : 6

Anasayfa | Üye ol | Kitap Siparişi | CD Siparişi | Foto Galeri | Bana Ulaşın
  REİKİ    

Benim hayatımda milat Reikiye inisiye olduğum gündür. Hayatımın bir reiki inisyasyonu önce ki devresi var bir de sonrası. Tüm kişisel gelişimle ilgili çalışmalarım enerjisel yükselişlerim Usıi Reiki ile başlamıştır bu nedenle bu sisteme saygım sonsuzdur ve şükran duyarım.

REİ: Evrensel, Kİ: yaşam enerji demektir. Japonca bir kelimedir. Evrende zaten var olan bizlerin beslendiği yaşam enerjisi. Bu enerji evrendeki her şeyi birbirine bağlar. Yaklaşık üç yaşına kadar sorunsuz bir biçimde beslendiğimiz, daha sonraları zihinsel bakış açımızla oluşturduğumuz blokajlar nedeniyle sağlıklı bir biçimde beslenemediğimiz enerjidir Reiki.

Evrensel yaşam enerjisiyle beslenmek adeta nefes almak gibidir, ciğerlerimize dolan oksijen gibi. Yeterli oksijen almadığınızda nasıl sağlığınız bozulursa yeterli Kİ(yaşam enerjisi) almadığınızda da sağlığınız bozulur.

Çakralarımız ise her biri bir hormon bezi üzerinde olan fiziksel bedenimizin önünde ve arkasında olan huni şeklinde geniş enerji vorteksleridir. Bu çakralar dişli çarklar gibi çalışırlar ve biri sağa dönerken ardından gelen sola döner ve bu şekilde evrendeki Ki enerjisini bedenimize çekerler. Eğer bu alanların önlerinde negatif blokajlar varsa evren enerjisini alıp bedenimize veremezler.

Ana kaynaktan her şeyin sınırsız olduğu ana kaynaktan çeşitli frekanslar evrenimize akmaktadır bu nedenle tek bir REİKİ yoktur pek çok frekans kanalı vardr. Günümüzde bunların bir kısmı gerçekten çok faydalıdır, bir kısmı ise ne yazık ki uydurmadır. Reikiye uyumlanacağınız zaman sizi inisiye edecek kişiyi iyice araştırmanızı uyarırım. Bu uyarıyı maalesef yapmak zorundayım her alanda olduğu gibi bu alanın da doğru çalışmayan kişileri labiliyor ne yazık ki

Çeşitli Reiki frekansları içerisinde masterlar arasında günümüze kadar temel kabul edilen reiki sistemi USUİ Reikidir. Bundan sonra en çok etkisi olan KUNDALİNİ Reikidir. Diğer Reiki sistemlerinin de masterı olmakla beraber bu iki frekansı herkese rahatlıkla öneririm ve bu iki frekansın çok faydalı olduğunu defalarca deneyimlediğimi bildirmek isterim.


USUI REIKI:

1900'lerin başında Mikao Usui terafından yakalanmış bir enerji frekansıdır. Bu nedenle Usui Reiki adını almıştır. Usui İsanın körleri ve hastaları nasıl iyileştirdiğini merak etmiş, araştırmalar yapmış daha sonrada Kurama adındaki bir dağa çıkarak yirmibir gün meditasyon yaparak oruç tutarak kedi içine dönüştür ve sürenin sonunda bir enerji sistemi yakalamıştır.

Usui Reiki bir binanın temeli gibidir. Bedenimizde zaten var olan ama çalıştıramadığımız enerji devresini faaliyete sokar. Bu sebeple en çok kullanılan enerji kanalıdır. Diğer enerji sistemleri Usui Reiki temelinin üzerine inşa edilir.

Masterlık aşamasıyla beraber dört aşamadan oluşmaktadır.

Usui Reiki 1.Aşamaya inisiye olmuş kişiler eterik alan üzerindeki temizliklerini yapabilirler, yakından bir başkasına enerji aktarımında bulunabilirler.Bu aşamada Usui tarafından öğretilen hiç bir sembol kullanılmaz. Bu enerjiye kanal olmaya alışma dönemidir.

Usui Reiki 2.Aşamada ise üç sembol öğrenilir. Bu semboller aynı mantralar gibi enerji yükü taşıayan sembollerdir. Genetik şifrelerimize ve bilinçaltımıza çok eski medeniyetlerden Mu'dan ve Atlantisten bu yana işlemiştir. Kullanması öğrenilen ilk sembol sayesinde evren enerjisini bir mıknatıs gbi çekersiniz, ve bu sembol sayesinde daha güçlü bir enerji aktarımı yapabilrsiniz. Ayrınca arındırma yani temizleme sembolüdür.

İkinci öğrenilen sembol sayesinde bilinçaltınıza program yazabilir, karmik olarak taşıdığınız olumsuz inançları ve korkuları temizleyebilirsiniz.

Üçüncü sembol sayesinde ise uzakta olan birine enerji aktarımında bulunabilir, geçmişteki olaylara gidebilir, gelecekte arzuladığınız olaylara doğru yola çıkabilirsiniz.

Einsteinın izafiyet teorisine göre zamanın geçmişi, geleceği yoktur, enerjinin de öyle. Her şey anda şu andadır geçmişte gelecekte. Kuantum Mekaniğiyle baktığınızda da oradaki ya da buradaki yoktur, her şey her yerdedir. Her şey birbirine bağlıdır. Bizler zihinsel programımız doğrultusunda Lineer bir bakış açısına sahibiz. Doğrusal düşünüyoruz.

Einstein ise her şeyin tek bir anda var olduğunu söyler.

Bizler uzaktan birine enerji gönderirken fırlatmıyoruz, yada ışık hızında bir uçakla göndermiyoruz. Niyetinizi yaptığınız anda o enerji bir yol almadan olması gerektiği yerde ya da kişi de etkisini gösteriyor.

Usui 2. aşamada auramızın eterik-duygusal ve zihinsel alanlarında temizlik yapıyoruz. Ruhsal boyutta çalışma yapmak için 3.Aşamaya uyumlanmak gerekiyor.

Usui 3.aşamada bir sembol daha öğreniyoruz. Bu sembol diğer sembollerin enerjisini içerisinde barındıran çok güçlü bir semboldür. Bu sembol sayesinde ruhsal alanda temizlik yapıyoruz ,3.göz aktivasyonumuz arttığı için evrensel bilgilere ve bilinçaltı bilgilerine ulaşabiliyoruz.

Masterlık aşamasında ise 2 sembol daha öğreniliyor, bu semboller kişilere enerji aktarmada ve topraklanmada kullanılıyor. Masterlık aşamasına gelen biriyle, 3.aşamada olan biri arasında enerjiyi soğurma ve kullanma açısından hiç bir fark yoktur. Tek fark Master olan kişi inisiyasyonun nasıl yapıldığını bilir.

İnisiyatör yani Master belirli bir misyon sahibidir ve bu enerjileri hakkıyla kullanabileceğine inandığı kişilere Masterlık hakkı verir.

Benim Masterlık vereceğim kişilerde aradım ana kriterler, birincisi birçok korkusundan arınmış olmasıdır, bunun için 'Bilinçaltı Temizleme' çalışmalarını uygulaması gerekmektedir, temiz bir kanal olmalıdır, inisiye ettiği kişilere korku enerjisini aktarmamalıdır, bir diğer kriterim kimsenin kendisinden medet ummasına izin vermemesi ve tarikatlaşma yoluna gitmemesidir.

Bu konu benim için gerçekten çok önemli. Tüm çalışmalarım temeli kişilerin kendi ayakları üzerinde durmaları ve kendi iç güçlerine inanarak kimseden medet ummamaları üzerine dayalıdır. Eğer karşınızdaki kişiden medet umuyorsanız, kendi gücünüze saaygı duymuyor ve bu gücü başkalarına veri 'Güt Beni' diyorsunuz demektir ki bu da Insan Olmanın Onuruna hakarettir. Bu konuyla ilgili düşüncelerimi daha önce sizlerle paylaşmıştır. Bu egonun tuzağıdır, derdi de devayı da dışarıda arar.

Masterlık vereceğim kişi eğer kendisinden medet umulmasına göz yumarsa bu da onun Egosunun tuzağıdır ve kendini iç gücünün yetersizliğini gösterir ayrıca başarısızlıktır. Çünkü inisiye ettiği kişilere kendi ayakları üzerinde durmayı öğretememiştir.

KUNDALİNİ REİKİ:

Kundalini Reiki,Danimarkalı meditasyon üstadı Ole Gabrielsen tarafından keşfedilen bir enerji frekansıdır. Bedenimizde 2.çakranın bulunduğu yerde, aynı zamanda omurganın alt kısmına rastlayan alanda çok büyük bir enerji deposu vardır ve bu enerji hepimizde bulunmaktadır. Bir kova dolusu bu güçlü enerji ne yazıkki nasıl kullanıldığı unutulmuş bir enerjidir. Bu enerjiyi genellikle Bio-enerjistler kullanırlar. Azerbaycan ve Özbekistan gibi yerlerde bu enerjiyi kullanma eğitimlerinin verildiği okullar vardır. Bu enerji öyl güçlüdür ki aniden kontrolsüz bir şekilde uyandığı zaman kişide çok ciddi ruhsal rahatsızlıklar gözlenebilir.

Ole Gabrielsen kullandığı bu enerji kanalı ile bu bölgedeki enerjiyi yavaş yavaş uyandırarak işlevsel hale sokmamıza olanak sağlamıştır.

Bu enerji kanalına uyumlanan kişilerin bedeninde enerji yavaş yavaş yükselir geçtiği her enerji kanalındaki blokajları ve çakralarımızdaki blokajları çözer. Kökten başlayan enerji yükselişi kişinin tepe çakrasına çıkmasıyla son bulur. Bu inisiyasyon Usui Reiki inisiyasyonundan çok daha serttir. Arınma dönemi biraz daha güçlü geçer. Usui Reiki çakraları sabunlu suyla yıkıyorsa, Kundalini reiki çamaşır suyuyla temizler. Usui Reiki enerjisine uyumlanmamış birini Kundalini Reikiye uyumlamayı tercih etmiyorum bu yüzden. Her enerji yükselişi aşama aşama ve sağlıklı bir biçimde olmalıdır.

Kundalini inisiyasonu herkesin yaşamlarımda ciddi değişiklikler oluşturuyor. Kök ve Sakral Çakra ile bağlantılı bir enerji sistemi olduğu için cinsellik hakkındaki zihinsel sorunları ortadan kaldırmakta, yaşamdan zevk almayan depresif kişilerin hayata bağlanmasını sağlamakta, dolaşım sistemini etkilediği için bedenin üşümesini azaltmakta, metabolizmayı hızlandırdığı için kişinin kilo vermesine sebep olmaktadır.

Masterlık aşamasına kadar üç inisiyasyondan geçmek gerekmektedir. Bu inisiyelerin arası bir hafta ile en çok on gün arasıdır. Üçüncü aşamayı alan kişi master olmuştur ve başkalarını da inisiye edebilir. Kişi dilerse enerji seviyesini dokuzuncu aşamaya kadar yükseltebilir. Yirmibeşer dakikalarla yapılan inisiyasyon, her yükselen derecede kişi farklı bir zihinsel açılık yaşarak yüksek bir farkındalığa ulaşır.

Kundalini Reiki, Usui Reikideki gibi sembollere sahip değildir. Bu enerji sembolsüz sadece niyetle çalışan bir enerjidir. Reikiye inisiye olmak isterseniz 0216-4051989 nolu telefondan randevu alınız.

Nilda Ferhan Efeçınar

Facebookta Paylaş    Twitter Paylaş
Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu site sahibine ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız..Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır.