Nilda Ferhan Efeçınar Kimdir?
Eğitimlerim
IQC Eğitmenleri
Kuantum Koçluğu Nedir?
Kuantum Koçları Listesi
Kuantum Bireysel Koçluk Seanslarım
İsim Analizi ve Ek İsim Bulma
Bilinçaltı Telkin CD
Planet Saatleri ve Esmalar
Esmaül Hüsna
Reiki
Q. EFT
4 Element Testi
Makalelerim
ARŞ TV'deki Filmler
TV Programları
Yazılı Basında Biz
   





Sitemizin İstatistikleri
Üye Sayısı : 12528
Ziyaretçi Sayısı : 135741
Online Ziyaretçi : 7

Anasayfa | Üye ol | Kitap Siparişi | CD Siparişi | Foto Galeri | Bana Ulaşın
  Q. EFT    

1980'lerde Amerikalı klinik psikolog Roger Callahan, su fobisi olan bir kızla çalışmaktadır ancak tüm klinik uygulamaları yapmasına rağmen kızın su korkusunu bir türlü geçirememiştir. Kızla yaklaşık bir buçuk yıldır çalışmaktadır buna rağmen herhangi bir gelişim kaydedilememiştir. Callahanın özel ilgi alanı, doğu felsefesi ve teknikleridir. Araştırmaları sonucunda, bedenimizdeki akapunktur noktaları hakkında ve bu noktalardan geçen meridyenler hakkında çeşitli bilgilere ve tekniklere sahip olmuştur. Su fobisi olan kızla çalıştığı bir gün hastasının su görünce midem bulanıyor demesi üzerine, mide meridyenine (bu konu ileride detaylandırılacaktır) vuruşlar yapar. Kısa bir süre sonra hastası kendisine mide bulantısının geçtiğini hatta su korkusunun ortadan kalktığını ifade eder. Bu mucizevi olay pek çok doktorun bu konuyla ilgilenmesine sebep olmuştur.(Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler www.emofree.com adresini ziyaret edebilirler.)

R.Callahan daha sonra hemen hemen tüm hastalarında bu tekniği uygulamış ve adına TFT (Thought Field Therapy- Düşünce Alanı Terapisi) adını vermiştir.

Callahanın bulduğu bu tekniğin bazı eksik yönlerini tespit eden ve bir mühendis olan Gary Craig tekniği geliştirerek günümüzde uygulanan Q. EFT tekniğini oluşturmuştur.

Kuantum Sistemini Q. EFT ile sentezleyerek, Nildanın NEFT yöntemini oluşturdum

Bu teknik Mucizevi diyorum hakikaten Mucizevi, inansanız da inanmasanız da

Q. EFT sayesinde ruhsal sorunların, günlük streslerin, bağımlılıkların, öfke endişe, acı, endişe, suçluluk, üzüntü gibi olumsuz duyguların, uyku düzensizlikleri, sınav heyecanı, güvensizlik, yersiz korku gibi problemleri ortadan aldırabiliyoruz. Kolay bir yöntem olduğu için bu konuda eğitim alan kişiler bu çalışmayı kendilerine de uygulayabilirler. Ancak burada belirtmem gerekir ki bir başkasına uygulamadan önce bu konuda kendiniz üzerinde yeterli deneyime ulaşmanız gerekmektedir.

EFTnin soruna bağlı olarak başarı oranı %85-97 arasındadır. Her türlü duygusal ve zihinsel sorunun birkaç dakika veya birkaç gün gibi çok kısa bir zaman içerisinde ortadan kaldırılması için kullanılır. Parmak uçlarıyla bedendeki bazı akupunktur noktalarına dokunulmasıyla uygulanan bir enerji çalışmasıdır.

Temel prensibi, ifade edilmemiş her türlü olumsuz duygunun kişinin enerji bedenindeki tıkanıklıklar ve aksamalar oluşturması, bu nedenle düzenli akmayan enerjinin zihinsel, duygusal yada fiziksel rahatsızlıklara yol açmasıdır. Q. EFT sürecinin gerekleri yerine getirilerek, enerji kanallarının uç noktalarına uygulanan hafif vuruşlar ile bu tıkanıklıklar açılır ve enerji dengelenir. Böylece olumsuz duygular ortadan kalkar, yerine olumlu düşünce, duygular ve inançlar yerleşir. Alınan sonuçlar hızlı ve kalıcıdır.

Hepimizin başından kötü bir olay geçtiğinde, olumsuz derin bir deneyim yaşadığımızda bunun etkilerini yıllarca taşırız. Doğu tıbbına göre, bunun nedeni, geçirdiğimiz travmanın enerji bedenimizde bıraktığı tıkanıklıklardır. Q. EFT'nin kuramı bunun iyice genişletilmiş halidir;

'Bütün olumsuz duyguların nedeni bedenin enerji sisteminde meydana gelmiş bir aksaklıktır.'

Bu aksaklık enerjisel olarak giderildiği anda duygusal düzeyde de giderilir ve kişi olumsuz duygulardan kurtulur. Bu basit yöntem ile tüm yapılan, bir yandan halletmek istediğiniz sorunu zihninizde tutarken ve bununla ilgili duyguların ortaya çıkmasına izin verirken, diğer taraftan parmak uçlarınızla bazı akupunktur noktalarına hafifçe vurmaktan ibarettir. Bu şekilde meridyenleriniz açılır ve enerjiniz dengelenir, sorun genellikle kalıcı bir biçimde ortadan kalkar.

Örneğin kurumlarda Q. EFT ile, bireylerin çekingenliklerinin ortadan kaldırılması, topluluk önünde yaptıkları konuşmalarda heyecanlarının giderilmesi, özgüvenlerin geliştirilmesi, olumsuz anılarının oluşturduğu travmaların zihinsel ve duygusal etkilerinin ortadan kaldırılması ile mümkün olmaktadır. Böylece çalışanların iş performansları artar ve takım çalışmalarına uyum sağlarlar.

şunu da söyleyeyim aşk acısına birebirdir

İlkeleri binlerce yıllık akupunktur yöntemlerine dayanan Q. EFT, bugün binlerce psikolog tarafından etkin ve yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Ruhsal olarak bir devrim sayılan 'Enerji Psikoloji' alanının temelini oluşturmaktadır.

Q. EFT (Emotional Freedom Techniques) kolay öğrenilen, kolay uygulanan ve psikoloji, enerji sistemi, teşhis ve tedavi konusunda hiçbir eğitimi zorunlu kılmayan, herkesin kendisine rahatlıkla uygulayacağı bir yöntemdir. Başkalarına uygulamak için yeterli deneyime sahip olmanız gerektiği kanaatindeyim.

Q. EFT Eğitimi alarak kendiniz uygulama yapabilirsiniz ya da Q. EFT seansı için randevu alabilir korkularınızdan ve olumsuz duygularınızdan arınabilirsiniz.

Nilda Ferhan Efeçınar

Facebookta Paylaş    Twitter Paylaş
Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu site sahibine ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız..Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır.