Nilda Ferhan Efeçınar Kimdir?
Eğitimlerim
IQC Eğitmenleri
Kuantum Koçluğu Nedir?
Kuantum Koçları Listesi
Kuantum Bireysel Koçluk Seanslarım
İsim Analizi ve Ek İsim Bulma
Bilinçaltı Telkin CD
Planet Saatleri ve Esmalar
Esmaül Hüsna
Reiki
Q. EFT
4 Element Testi
Makalelerim
ARŞ TV'deki Filmler
TV Programları
Yazılı Basında Biz
   





Sitemizin İstatistikleri
Üye Sayısı : 12528
Ziyaretçi Sayısı : 135440
Online Ziyaretçi : 6

Anasayfa | Üye ol | Kitap Siparişi | CD Siparişi | Foto Galeri | Bana Ulaşın
ESMAÜL HÜSNA HAKKINDA BİLGİLER,TERİMLER ve KULLANIM ŞEKLİ

Esmaların Gizli Hazinesi adlı kitabımı almanızı rica ediyorum. Bu kitabın geliri hayır kurumlarına gidiyor. Yazar hakkına düşen gelirden tek kuruş bile almıyorum, kendim için bile kullandığım kitabı parasını ödeyerek aldım. Çok faydalanacağınız bir kitap olduğunu düşünüyor ve bu kitabı alanlara şimdiden teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyorum.

Planet Saatlerini ve bu saatlerde burcunuza göre hangi esmaların kaç adet okunması gerektiğini kolay takip etmek isterseniz;
*Planet Saatleri ve Esmalar'ın Ücretli/Ücretsiz Web Versiyonunu incelemek veya Üye Olmak için tıklayınız.
* IPHONE ve IPAD Kullanıcıları, App Store'dan Planet Saatleri ve Esmalar uygulamasını incelemek veya satın alarak yüklemek için tıklayınız.

İnsan olmak onurludur çünkü biz insanlara yaradılış esnasında kendi ruhundan üfleyen Allah, 99 sıfatının enerjilerini de bizlere vermiştir. Akıl, fikir ve özgür irade veren Allah bizlerin bu güçlere sahip olmamızı arzu etmiştir. O ne cezalandırır, ne de ödüllendirir. İnsanlar kendi seçimleri ve eylemleri sonucunda kendileri cezalandırırlar ya da ödüllendirirler yani Kuranın söyleyişi ile kendi öz benliklerine eza ederler ya da sefa sürdürürler. Bir insanın dışarıda bir güç araması başka insanlardan medet umması Allahın istemediği bir davranış modelidir. Ayrıca Allahın sıfatlarına sahip olan bir kişinin kendi gücünü inkâr etmesidir ki bu davranış, tüm canlılar içerisinde en onurlu olan insanın kendine dolayısıyla Allaha yaptığı hakarettir. Size şah damarınızdan yakınım diyen Allah, Hz. Ademe öğrettiği gibi biz tüm insanlara da öğretmiştir kendi isimlerini. Melekler bile bilmezler onlar sadece görevlidirler. Emir kuludurlar ve biz ademoğulları gibi özgür iradeleri ve seçim yapma güçleri yoktur.

Kozmik alanda tüm bilgiler mevcuttur ve aynı zamanda tüm bilgiler genetik şifremize kodlanmıştır. Dileyen ve alanda sabırla çalışan herkes bu bilgilere ve güçlere ulaşabilir. Esmaların yani Allahın güzel sıfatlarının okunma sayıları vardır. Seçmiş olduğunuz Esmayı sürekli verilen sayılar doğrultusunda zikr ederseniz yani tekrar ederseniz, kozmik alana ulaşıp, ilgili alanla bağlantı kurarsınız. Bu şu demektir, Esmaların görevlileri olan enerji kuvveleri (melekler) size ilgili konularda yardımcı olurlar ve görünüz görünmez destekler alır, aklınıza gelmeyecek güzellikler yaşarsınız. Bu yaşanan güzellikler hem maddi hem de manevi anlamda gerçekleşir. Böylesine güzel bir öğretiyi bize sunan Allahın istediği, bu Esmaları kullanmamızdır. Böylelikle İnsan olma onuruna sahip olarak, kimseden medet ummadan, kendi gücümüze sahip çıkarak bir ömür sürmemiz ve böylelikle tekâmül etmemiz sağlanabilecektir.

Rahim sıfatını taşıyan biz ademoğulları merhametli olabildiğimiz gibi, Kahhar sıfatını taşıyan bizler aynı zamanda kahredici, yok edici de olabiliyoruz. Her birey kendi özünde tüm Esmaların özelliklerini taşır, bunlardan bazıları daha baskındır. Bu baskınlık sizin karakterinizi oluşturur. Yaşam deneyimlerinizden ya da kendi davranış modellerinizden memnun değilseniz, esmalar içerisinden size değişim dönüşüm yaptıracak bir esma seçebilirsiniz. Allah biz Ademoğullarına ve Adem kızlarına bu Esmaları boşuna öğretmemiştir, kitaplarda bilinmeyen bir öğreti olsun hiç istememiştir. Tüm bu bilgileri, bizler kullanalım ve ona geri dönerken ona layık olabilelim diye öğretmiştir. Kendi yaşamlarımız ve deneyimlerimizi oluşturuyoruz bu nedenle her birimiz kendi yaşamlarımızın mimarları olan yaratıcılarız.

Kuantum mekaniği ve Tasavvuf öğretileri der ki: Her zerre bütünün bilgisini taşır.

Her zerremiz tüm bilgilere ve Allahın sıfatlarının bilgisini taşımaktadır. Artık bu bilgileri ve güçleri açığa çıkarma zamanı geldi. Kuantum olasılıklar sahasındaki Aydınlanma yolcuğumuzda hakikati öğrenmeyi seçmenin, kendi gücümüzü ortaya çıkarmanın, idrak ederek farkındalıkla yaşamanın, insan olma onurunu taşımanın, Kahhar, Cabbar değil, Rahim ve Vedud olmanın zamanı geldi

Zikrettiğiniz zaman adlandırılamayacak kadar güzel bir alana giriyorsunuz ve inanın bana dünyada böyle bir haz yok. Her şeyle BİR olduğunzu, BİR'in parçası olduğunuzu hissetmek yüreğinize sevgi, sefkat, güven ve huzur enerjilerini dolduruyor.

Kendini mucizenizi yaratın. Uyguladığınızda hakikaten çok şaşıracaksınız.

Şimdi başlama zamanı. Arzu ettiklerinize göre seçin Esmanızı.

Aydınlanma ve uyanış vakti geldi.

ESMAÜL HÜSNA HAKKINDAKİ TERİMLER:

Esmâül Hüsnâ: Allah C.C'nin hem isimleri hem de sıfatlarıdır. Allah'ın özel ismi ALLAH'tır. Diğer isimler ise Allah'ı işaret eden ve manalarını ortaya koyan sıfatlarıdır. Bu nedenle biz konumuz itibariyle Esmaları Allah'ın sıfatları olarak adlandırırız. Diyanet'in web sayfasında Esmalar hakkında aşağıdaki bilgi verilmiştir. "El-esmâü'l-hüsnâ"; Allah'ın nasıl bir varlık olduğunun, O'nun niteliklerini, özelliklerini ve hangi vasıflara sahip olup olmadığını beyan eden isim ve sıfatlardır.

Dua Etmek: Arzularımızın gerçekleşmesini sağlamak için beyin dalgalarımızı frekanslar hâlinde yönlendirmektir. Yönlendirilen niyet enerjisi yeterli güçte olursa oluşumu gerçekleştirir. Önemli olan arzularımızdan emin olmak, niyetimizde istikrarlı olmak ve dua-zikir çalışmasına devam etmektir.

Zikretmek: Allah'ın sıfatlarını belirlenmiş sayılarda huşu (yani içimize dönerek, mümkün olduğunca dünyevi düşüncelerden uzaklaşarak) içerisinde tekrarlamaktır. Bu tekrarlar vasıtasıyla açığa çıkan enerji beyinde çekilen Esma'nın manasıyla ilgili alanları aktive eder ve yayılan frekanslar sayesinde okuyan kişiyi kozmik enerji alanlarına bağlar. Zikir en güçlü dua etme yöntemidir. Zikrederken hem Allah'ı tanır ve idrak edersiniz hem de size armağan olarak verilmiş gücünüzü ve potansiyelinizi ortaya çıkarırsınız.

Vird Etmek: Seçtiğiniz Esmaları sürekli olarak zikretmeye devam etmektir. Bu şekilde beyninizin konuyla ilgili alanlarını daima aktif tutarsınız ve vird ettiğiniz Esma'nın enerjisi daima sizi desteklemeye devam eder.

ESMA SAYFALARINDA YAZILAN BİLGİLER:

Yıldızı: Yıldızın Arapçadaki ismidir.

Gezegeni: Klasik astrolojideki gezegenin ismidir.

Burcu: Klasik astrolojideki burcun ismidir.

Günü: Hangi gün yazılıysa zikir çalışmasına o gün başlamakta fayda vardır çünkü kozmik enerjiler ilgili Esma'nın enerjisine sahiptirler.

Gecesi: Hangi gece yazılıysa çalışmaya başlanması önerilen zamandır. Kozmik alana giriş zamanıdır. Geceler akşam ezanı ile başlar, Güneşin doğması ile biter. Günler güneşin doğmasıyla başlar, akşam ezanıyla biter. Gün ve gece takibin¬de önemli bir nokta bulunmaktadır. Önce ilgili günün gecesi sonra günü gelir. Örneklersem, salı gecesi diye bahsedilen vakit, pazartesi akşam ezanında başlar, güneş doğumunda biter. Yani salı gecesi, pazartesiyi salı gününe bağlayan gecedir. Salı günü akşam ezanından sonra çarşambanın gecesi başlar.

Her Esma'nın bir sayısı bulunmakta, dilersek tek tek zikredebildiğimiz gibi dilersek de ikili zikredebiliyoruz. İkili zikredildiğinde her Esma'nın toplam sayısı kadar zikretmek gerekmektedir. Örneğin "Ya Fettah" Esma'sının okunma sayısı 489'dur. "Ya Razzak" Esma'sının ise 308'dir. İkisini beraber zikredeceksek, yani "Ya Fettah, Ya Rezzak" diyeceksek iki Esma'nın sayılarının toplamı kadar zikrediyoruz. Toplam 797 defa tekrarlıyoruz.

ESMAÜL HÜSNA ÇALIŞMA ŞEKLİ:

Genel Esma Çalışması: Yaşamda arzu ettiklerinizin oluşması için Esmalardan size yakın gelenlerini seçebilirsiniz. Tüm Esmaları birden okumayın. Sizin arzunuza göre ilk başta en fazla üç Esma seçin ve sürekli onları okuyun ki ilgili mekanizma devreye girip çalışmaya başlasın; böylelikle yaşamınızda arzu ettiğiniz güzelliklerin oluşumuna şahit olun. Daha sonra Esmaların sayısını dilediğiniz kadar artırabilirsiniz.

Burca Göre Esma Çalışması: Kendi yıldızınıza ait olan Esmaları zikretmek sizin tabiatınıza dair olan gücünüzü arttırır ve yaşam deneyimlerinizi kolaylaştırır.

DİKKAT:

Esmaların bazıları bıçak sırtı gibidir. Bir başkasının kötülüğü için kullandığınız Esmalar sonunda bumerang gibi size döner. Dönüş hakikaten perişan edicidir. Bu nedenle daima hayırlı isteklerinizi oluşturmak için kullanın. Bilgiyi vermek benden, kullanmak sizden, kötü amaçlı kullanımlar kullanan kişilerin seçimleridir ve her birey kendi seçimlerinden sorumludur. Öz benliklerinize eza çektirmeyin, sefa sürdürün.

ÖNERİLER:

Zikirlerinize başlamadan önce, biliyorsanız 2 rekât hacet namazı kılmakta fayda vardır. Bilmiyorsanız da önemli olan niyettir. Zikre başlamadan önce, biliyorsanız Ayetel Kürsi okuyun, bilmiyorsanız besmele çekerek zikrinizi başlatın. Zikir boyunca konuşmamaya özen gösterin ve mümkünse okuduğunuz zikirleri sonunda ya da ara vereceğiniz zaman bir bardak suya üfleyin. Su kristal formuyla Esma'nın enerjisini içine alır, bu nedenle çok faydalıdır. Daha sonra bardaktaki suyu evinizdeki içme suyu bidonuna aktarın ve çoğalmasını, ev halkının da bu zikirden faydalanmasını sağlayın.

Bildiğiniz gibi eliptik bir yörüngeye sahip olduğumuzdan güneşin doğuş ve batış saatleri değişmektedir ve bu yüzden yıldızların kozmik etkilerinin bize ulaşma saatleri de değişmektedir. Bu nedenle yıldız saatleri tablolarını takip ederek zikirlerinizi yapabilirseniz etkiyi arttırır ve oluşumu hızlandırırsınız. Gerçi her zaman niyet önemlidir ve Allah'ın her saati güzeldir. Kolayınıza geleni seçin. Bütün Esmaları okumaya birden başlamayın. Birkaç tanesiyle başlayın. Değerli olan, çok sayıda ve aralıklı olan çalışma yerine, az sayıda da olsa sürekli çalışma yapmaktır.

ESMAÜL HÜSNA HAKKINDA SORULAR VE CEVAPLAR:

Soru 1: Zikir etmek zararlıdır diye duymuştum ve korktuğum için bir türlü zikredemedim. Zikretmenin zararı var mıdır?

Cevap1: Önce ben size Allahın yanıtı vereyim: Ey iman edenler! Allahı çok zikredin (Azhab suresi 41. Ayet)

Ayette görüldüğü üzere, Kuranı Kerim Allahın adını daima zikrediniz der. Yunus Emre, Mevlana, Abdulkadir Geylani, İbrahim Hakkı Erzurumluoğlu gibi tasavvuf bilginleri daima zikir çekmişlerdir ve bu çalışmaların önemle üstünde durmuşlardır. Ancak bilinçli olarak pek çok bilginin gizli kalması ve üstünün örtülmesi amacıyla bu konuda yanlış inanışlar insanlara bilerek verilmiştir kişiler zikirden duadan uzaklaştırılmıştır. Zikir ve dua belirli kurallara bağlı gösterilmiş ve ibadetten uzaklaştırılmıştır. Kuran duvarlarda asılı kalmış, müslümanım diyen kişiler tarafından bile anlamı bilinerek okunmamıştır. İkra- yani idrak ederek oku diye vahyolmaya başlayan kutsal kitabımızın hakkı verilmemektedir.

Zikrettiğiniz zaman varlığınızda kayıtlı olan Allahın sıfatlarının ortaya çıkması ne yazık ki belirli zümrelerin işine gelmemiştir. Allah katında herkes eşittir ve her bilince aynı yetenekler ve güçler verilmiştir. Bu durum kendisine bağlı olunmasını isteyen kişilerin işine gelmemiştir. Okursanız başkalarının söylediklerinin doğru mu yanlış mı olduğunu anlarsınız, ya size söylenenler doğru değilse ya yanlış yoldaysanız okumadan nasıl bilebilirsiniz ki. Bir başkasına tabii olmak Allahın istemediği ve şirk kabul ettiği bir durumdur. Sadece ve sadece size şah damarınızdan yakın olan bizlerde ve tüm evrende varlığını gösteren Allaha tabii olmak gerekmektedir.

Zikretmek son derece faydalıdır hatta gereklidir. Bunun yanı sıra bazı esmalar bıçak sırtı gibidir yani olumlu ve olumsuz sonuçlar doğuran yönleri vardır. Mesela Ya Kahhar esmasını haksız bir durumda çekerseniz, öz benliğiniz bu durumun farkında olduğu için kahır enerjisini size yönlendirir. Haksız yere ve kötü niyetlerle asla zikir çekmeyiniz çünkü size zarar verir. Bunun dışında aldığınız her nefeste çekeceğiniz zikir sizi yüceltecektir.

Soru 2: Zikir çalışması yaparken mekânın önemi var mıdır?

Cevap 2: Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler (Al-i İmran suresi 191. Ayet)

Ayette açıkça belirtildiği gibi her daim her yerde zikredilebilir. Bu nedenle zikretmeyi ertelemeyin ve her yerde kalbinizden zikredin. Bunun dışında bazı mekânların yüksek enerjileri bulunmaktadır; Kâbe gibi, duaların toplu olarak yapıldığı cami, klise gibi ibadet yerleri olan mekânlar yüksek enerjiye sahiptirler. Bu mekanlarda enerji vorteksleri bulunduğundan beyin dalgaları herhangi bir engelle karşılaşmaksızın oluşum için çok daha rahat yönlendirilebilmektedir. Bazı dağlar ve mağaralarda da yüksek enerji alanları da bulunmaktadır. Bu nedenle bu gibi yerlerde yapılan dualar yani niyetlerin beyin dalgalarıyla yönlendirilmesi oluşumu netleştirmekte ve hızlandırmaktadır.

Evimizde yaptığımız çalışmalarda Kâbe yönüne dönmek bu nedenle faydalıdır. Enerjiyi daha yoğun yönlendirmenizi sağlar. Amaç beyindeki enerjiyi aktive etmek ve belirlenmiş bir niyete yönlendirmek olduğu için konsantrasyonunuzu bozmayacak bir ortam yaratmanızda fayda vardır. Bu nedenle sessiz bir ortamda yapılan zikir çalışması çok daha etkili olacaktır.

Göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler; Yukarıdaki cümle üzerine düşünün. Bizlerden istenen yaradılışı düşünmek, sorgulamak ve araştırmaktır ve gerçek ibadet budur. Özellikle Allah ve yaradılış hakkında düşünmekten uzun yıllar boyunca men edilmeye çalışıldık, çarpılırız diye korkutuldukJ Hâlbuki Allahın isteği idrak etmek için düşünmemiz. Zikir çekme esnasında Allahı tanımamız, kendimizi tanımamız ve yaradılışı anlamaya çalışmamız gerekmektedir. Bu duruma tasavvuf âlimleri tefekkür derler. Tefekkür etmekle yükümlüyüz, bu konuları düşünmekten, sorgulamaktan kaçmakla değil.

Soru 3: Zikretmenin belirlenmiş bir zamanı var mıdır?


Cevap 3: Her an her saniye aldığınız her nefeste zikretmek çok faydalıdır. Beyninize ve genetiğinize yerleştirilmiş kodları aktive ederek enerji açığa çıkarmanızı ve manyetik alan oluşturmanızı sağlar. Böylelikle zikrettiğiniz esmanın manalarını idrak etmenizi ve gücünüzü ortaya çıkarmanıza faydalı olur. Bununla beraber kozmik ışınların beynimize çok daha etkili olarak ulaştığı zamanlar vardır. Bu saatlere yıldız saatleri denir. 24 saatlik gün içerisinde gezegenlerin kozmik ışınlarının daha yoğun geldiği zaman dilimleri vardır ve bu zamanlarda zikredilen esmaların enerjisi daha yoğun biçimde beynimizde aktive olur. Bu saatler kitabın sonundaki yıldız saatleri tablosunda verilmiştir. Esmaların yıldızları ve okunacak saatleri hakkında bilgileri her esma için hazırladığım sayfalarda göreceksiniz. Verilen saatlerde okunan esmaların etkisi kozmik alandan gelen ışınlar vasıtasıyla güçlenir. Bu nedenle yapabilirseniz esmalarınızı verilen saatlere zikretmeye özen gösterin. Bununla beraber sabah güneş doğuşu esnasında zikir çalışması yapmamaya özen gösteriniz çünkü güneşten gelen radyasyon ışıması beynimizdeki aktivasyona engel olmaktadır. Gece yapılan zikir çalışmalarının etkisi çok yüksektir çünkü güneşin radyoaktif ışıması beynimize ulaşmamaktadır. Bu nedenledir ki genellikle ibadetler gece yapılır. Bununla beraber gündüzleri de zikretmeye devam etmekte fayda vardır.

Soru 4: Esmaları neden belirli sayılarda zikrediyoruz?


Cevap 4:
Evren matematik üzerine oturmuştur. Her şey matematikseldir. Size çok spritüel gelen, ruhani gelen pek çok şey aslında matematiksel ve fizikseldir. Evrenin her yerinde altın oran vardır, yaşadığımız dünyada zaman ölçülür, kuantasal (parçacıksal) bir yapıya sahip olan bu evren belirli ritimlerle titreşir aynı notadan gelen müzik sesi gibidir ve matematikseldir. Ses bir titreşimdir ve yaydığı frekanslar da belli bir müzik ritmindeki ritim gibidir, ölçülebilir. Esmaların tekrarı ile ortaya çıkan enerjilerin frekansı kendiyle eş olan frekansla eşleşmektedir. Yani siz elinizdeki kumandayla nasıl X kanalını tuşladığınızda karşınızda X kanalını bulur ve seyrederseniz, zikrettiğiniz esmanın da yaydığı frekans kendi manasının içeriği olan frekansla eşleşecektir. Bu eşleşmeyi gerçekleştirmek için beyinden yayınlanacak dalganın belirli bir doygunluğa erişmesi gerekmektedir ki beyinden çıkan ışınlar(fotonlar-kuantalar) etkili hale gelebilsin. Beyin bir kelimeyi tekrar etmeye başladığında beyin önce belirli bir bölgesinde sonra genelinde aydınlama yani aktivasyon başlar, bu nöro kimyasal bir olay olarak bilim tarafından da ortaya konmuştur. 1994 yılında Bilim adamı John Horgan, Scientific American dergisinin 11. sayısında bir makale yayınlamış ve listesini verdiği deneklerde uygulağı araştırmayı bilme sunmuştur. Bu araştırmaya göre beyin aynı kelimeyi, belirli bir süre tekrarlamaya devam ettiğinde beyinin genelinde güçlü bir nöron aktivasyonu gösterdiği ve beyinden dışarı doğru hertz cinsinde güçlü frekanslar yani ışınlar yaydığı tespit etmiştir.

Bir esmayı tekrar ederek zikretmenin beyinde güçlü bir ışıma oluşturduğu ve evrene yayın yaptığı anlaşılıyor. Bu nedenle tekrar etmek önemli çünkü; ışıma ne denli güçlü olursa esmanın manasıyla ilgili kozmik enerji alanıyla bağlantı o denli güçlü oluyor.

Şimdi gelelim sayılarla zikretmenin önemine Kuran alfabesinde her harfin sayısal bir değeri olduğu bilgileri bu konularla ilgilenen âlimlere verilmiş. Esmaları oluşturan bu harflerin toplamından çıkan sayılar ve bu sayıların kendisiyle yapılan çarpımları sonucunda belirli rakamlar ortaya çıkıyor. Bu çalışmaya ebcet hesaplanması denir. Her harfin 1 den 1000 e kadar belirlenmiş bir rakamsal değeri vardır. Eski Arap ve Fars âlimleri, matematikçileri sayıları yerine harf yazarlarmış. Ebced hesabı kadim bir bilgi olarak kabul edilmektedir. Hesaplamalar sonucunda her esmaya denk gelen bir sayı ortaya çıkıyor ve esma bu sayı kadar zikrediliyor. Nasıl ki kapınızın anahtarını her anahtar açamaz, sadece o kapının anahtarı açarsa, nasıl ki her kilidin beli bir şifresi varsa Esmalarında belli bir şifresi vardır. Siz belirlenmiş sayıda esmanızı zikrettiğinizde beyninizden çıkan ışın kozmik enerji alanında kendisiyle bağlantılı olanla eşleşiyor ve kilit açılıyor. Ben buna kozmik kapıdan geçmek diyorum. Kozmik kapıdan geçtiğinizde artık ilgili esmanın manası devreye giriyor ve esma hangi niyetle çekilmişse, o niyetin oluşumu gerçekleşmeye başlıyor. Bu kadim bilgiler de bir gün gelecek ve bilimsel biçimde açıklanacak çünkü evren tamamen matematik üzerine kurulu.

Yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı seçtiğiniz esmayı ilgili yıldız saatlerinde ve esmanın ebced değerindeki sayıda çekerseniz yaşadığınız mucizeler karşısında hayranlıkla şükredeceksiniz.

Soru 5: Esmaları neden kendi dilimizdeki anlamıyla zikretmiyoruz?


Cevap 5: Birincisi; esmaların Türkçe anlamı hiçbir zaman kendi öz anlamını veremez içerik ve anlam olarak çok yetersiz kalır. İkincisi ve asıl püf noktası esmaların orijinal hallerindeki harflerin yan yana gelişinden oluşan sinerji, beynimizdeki ve genetik kodumuzdaki enerjiyi açığa çıkarıyor. Tekrarlanarak beynimizden yayılan ışımayla aktivasyon artıyor ve güçlü enerji alanlarıyla kontak kurmamızı sağlıyor. Bu yüzden anlamını kesinlikle bilerek, üzerine düşünüp idrak etmeye çalışarak, orijinal haliyle yani Kuran dilinde zikretmeliyiz esmalarımızı.

Soru 6: Zikretmenin etkisine ya da Allahın varlığına inanmasak da zikir çalışması işe yarar mı?


Cevap 6: Zikretmek, yerçekimi yasası gibi, güçlü ve zayıf çekirdek yasası gibi, suyun kaldırma gücü gibi tamamen evrensel yasa ile bağlantılıdır. Siz inansanız da inanmasanız da bir objeyi yere atarsanız yerçekimi yasasından dolayı yere düşecektir. İnansanız da inanmasanız da içi hava dolu bir objeyi suya bıraksanız suyun üzerinde yüzecektir. Çünkü evrensel kuvvetler söz konusudur. Zikrettiğinizde de aynı durum geçerlidir. İnansanız da inanmasanız da belirli bir esmayı belirlenmiş sayılarla zikrettiğinizde yayılan manyetik enerjinin etkisiyle esmanın manası ve işlevi harekete geçecektir. Zikretmek sadece inanç meselesi değildir tamamen bir yasadır. Bununla beraber siz zikretmeye başladığınızda yaşadığınız deneyimlerden dolayı zaten Yaradanın varlığına ve Yaradanın muhteşem düzenine ve işleyişine inanırsınız.

Soru 7: Kaderimiz belli ise neden zikredelim ki zaten her şey olacağına varacak değil mi? Zikir çalışması ile Kaderimiz değişir mi?


Cevap 7: İşte insanlığın en büyük trajedisi; değişmeyen kader inancı... Kaderin değişmezliğine inanmak, her şeyin sorumlusu olarak Allahı görmek, yaşanan olumsuz deneyimlerden dolayı Allahı suçlamak ve ona küfretmek, sanki başımızdaki patronun gözüne girmemiz gerekiyormuşuz gibi şekilsel ibadetler yaparak yaşamak en büyük trajedi, kurban psikolojindeki zavallı insan trajedisi.

Öncelikle kavramları tam olarak anlamak gerekmekte Kaderin anlamı; içerisinde bilinç taşıyan PLAN ,SİSTEM,YASA demektir. Kader öyle alnımıza yazılan bir yazı değildir. Yerçekimi yasası kaderdir, düzendir, yasadır. Suyun kaldırma kuvveti kaderdir, plandır, yasadır. Elektromanyetik kuvvet kaderdir, plandır, yasadır. Her birimiz bir enerji birimiyiz ve muhteşem bir düzen, plan, yasa yani kader içerisinde hareket etmekteyiz. Uzayda her yıldızın, gezegenin, göktaşının, kara deliğin bulunduğu yer de bir palandır, kaderdir. Manyetik ve ışınsal durumların hareketleriyle yerleri ve konumları belirlenmiştir. Bir var olurlar, bir yok olurlar, her zerre değişime ve dönüşüme uğrar, enerjiler sürekli değişim halindedir. Bizler de bir plan, sistem, yasa dahilinde bedenli olarak görünüp sonra enerjisel konuma geçeceğiz, enerjiden oluştuk, yoğunlaştık tekrar enerji formu olacağız. Her bitkinin doğumu, yıldızın doğumu nasılsa insanoğlunun da doğumu bu şekildedir. Evrendeki her şey zerreden güneşe kadar her şey ama her şey Allahın bilincini taşır. Her şey bilinçle, belirli bir düzenle gider. Ancak insanoğluna Yaratan tarafında diğer varlıklara verilmemiş armağanlar verilmiştir bu da Allahın esmalarıdır ve bu esmaları kullanma yetisidir. Evrendeki tüm yasalar manaları itibariyle esmalarla çalışır. Biz insanoğlu da bu esmaların güçlerini kullanarak sistem içerisinde değişiklik yapabilme yeteneğine sahibiz. şimdi bir nehir düşünün doğanın yapısına göre engebelerden, taşların üzerinden akıp gidiyor, nehir kendi iradesiyle akış yönünü değiştirebilir mi? Hayır çünkü yasalar devrededir ve o yasalara göre hareket etmek durumundadır çünkü iradesi yoktur ve seçim yapamaz, seçim yapmayı bile düşünemez. Peki ya insanoğlu dilerse doğadaki nehrin suyunun yönünü kurduğu barikatlarla ve kazdığı oluklarla değiştirebilir. İnsanoğlu yaşamının gidişatını da değiştirebilir çünkü iradesiyle yani varlığında var olan esmaların gücüyle seçim yapma, karar verme ve uygulama gücüne sahiptir. Bu güç insanoğluna bir armağan olarak Allah tarafından verilmiştir. Bu nedenle insan ALLAHın dünyadaki halifesidir.

Ne yazık ki insan bu gücün sorumluluğu almayı reddetmeye, kendi gücünü inkâr etmeye meyillidir. Bunun sebebi de yine varlığında, nefsinde var olan negatif kuvvelerdir. Allahın kendisine verdiği gücü reddetmek, kendisini kurban gibi, güçsüz ve çaresiz görmek aslında Allaha ve Onun düzenine yapılan en büyük hakarettir. Bu şekilde gücünü reddetmek yine insanoğlunun seçimidir ve bu seçim kişinin düşük enerjili bir yaşam yaşamasına ve düşük enerji boyutundan da bedeninden ayrılmasına sebep olur. Dolayısıyla varlığımızı oluşturan esmaların gücünü kullanıp kullanmamak bizim seçimizdir. Ya nehirde akan su gibi olur ve istediği yöne gidemeyen insanlardan oluruz ya da seçim yaparak kendi akış yönümüzü kendimiz belirleriz.

Kuantum fiziği ve mekaniği deneylerle ispatladı ki; Yaşadığımız evren her zerresiyle enerjiden ibarettir. Salt enerjiden oluşmuş bu evrende bedenlerimiz dahi yoğunlaşmış enerji formudur. Dokunduğunuzu zannettiğiniz şeylere bile dokunamazsınız aslında elinizin elektronları dokunduğunuz objenin elektronlarını iter sizin hissettiğiniz sadece duygudur. Duygular ise zihnimizde enerjileri harekete geçiren kimyasallardır. Beş duyu algımızla üç boyutlu olarak algılıyoruz evrenimizi. Bu demektir ki; aslolan sadece bilinçtir, geri kalan her şey yönlendirilmeye ve şekillendirilmeye hazır enerjilerden ibarettir. Enerjileri yönlendiren ve onu var algılattıran sadece bilinçtir, zihinlerimizdir. Zihinlerimizde bilincimizde dünya formatına uygun olan program yerleşiktir. Bu program sayesinde algılarız içinde var hissettiğimiz evrenimizi. Bize dışarıda gibi gelen sesleri, görüntüleri, kokuları da bu program aracılığıyla algılarız. Aslında biz sadece zihnimizdeki bilinciz.

Bu güne kadar sadece olabileceğine inandıklarınızı yaşadınız. Eski dönemlerde dünyanın düz olduğuna inanılıyordu yuvarlak olduğu düşüncesi o günler için deli saçması geliyordu. şimdi sizlere sizin zihniniz çok güçlü kullanılmayan alanlarınız aktive ederseniz telepati, telekinezi, ışınlanma gibi özelliklerinizi kullanabilirsiniz dersem bana deli saçması diyebilirsiniz tıpkı dünyanın yuvarlak olduğu söylendiği zamanlardaki gibi. Ama bunların hiç biri deli saçmalığı değil her birimizin bilincinde aydınlamalar yaşanmaya başladığında bize yürümek kadar doğal gelecek yeteneklerimizden bahsediyorum. Bu konular ayrı bir kitap konusu, söylemek istediğim şu ki esmaların zikri beynimizdeki alanların aktive olmasını sağlayarak bilincin uyanmasını ve yetenekleri ortaya çıkmasını sağlayacak en büyük güçtür.

Yasalar dâhilinde bedenli bir biçimde dünya zamanına göre dünya geliş saatimiz ve dünya formatından ayrılış saatimiz belirlidir. Bu yağmurun yağması gibi bir durumdur. Nasıl ki bulutların yoğunlaşması sonucu yağmur damlaları gökyüzüne düşerse ve bu bir yasa ise bizlerinde yeryüzüne gelişimiz de bu şekilde neden sonuç ilişkisiyle bağlantılıdır. Biz de bir yağmur damlası gibi geliriz. Dünyada oluştuğumuz zaman, içinde bulunduğumuz mekân ve ebeveynlerimiz de belirlidir bunlar tasavvufta geçen mutlak kader adı verilen başlangıcı ve sonu belirleyen yasalardır. Ancak yaşam yolcuğunda insanoğlu Allahın yeryüzündeki halifesi olarak, kendi yaşam şeklini belirleyebilecek iradeye sahiptir. Yeter ki bu iradesini açığa çıkarabilsin ve gücün kendinde olduğunu hatırlayıp fark edebilsin. Özetlemeye çalışırsam, bedenlenerek gelişimiz ve bedenimizi terk ederek saf enerji boyutuna dönüş saatimiz bellidir. Geldiğimiz yer ve ebeveynlerimiz de bellidir. Yaşam yolculuğunuzda yakınlarımızı kaybedeceğimiz zamanlar da bellidir. Bunun dışarısında seçeceğimiz mesleğimiz, yaşayacağımız yer, ilişkilerimiz, değerlerimiz, yaşam şeklimiz, yaşama bakış biçimimiz, nasıl bir insan olduğumuz, maddi durumuz gibi tüm alanlar bizim seçimiz ve irademizle yönlendirmemiz dahilindedir. Eğer varlığımızda var olan esmaları kullanmazsak yaşamın akış yönüne ve yaşam kalitemize müdahale edemeyiz ve belki de arzu etmediğimiz bir yaşam süreriz. Sonra buna Kader der Allahı suçlarız. Eğer varlığımızda var olan esmaların gücünü ortaya çıkabilirsek enerjilerin akış yönünü ve enerjilerin biçimlenmesini değiştirebilir istediğimiz bir yaşam süreriz.
Kısaca söylemek gerekirse adına kader denen yasaları, düzeni, kendi isteğimiz doğrultusunda yönlendirebilecek tek güç niyetlerimiz, dualarımız ve zikirlerimizdir. Hele ki toplu halde aynı niyet için yapılan dua ve zikirlerin oluşumu çok daha etkili olacaktır. Bu nedenle toplu zikirlerin gücü pek çok durumun ve olayın akışını değiştirebilecek güçtedir.

Mutlak Kader : Dünya formatına giriş ve çıkış şeklimiz ve zamanımızdır.

Muallak Kader: Niyetlerimiz ve irademiz doğrultusunda yaşam yolculuğundaki seçimlerimizdir.

De ki: "Herkes kendi yapısına uygun işler görür. Rabbiniz, en doğru yolda olanı daha iyi bilir." (İsra Suresi 84.ayet)

Nilda Ferhan Efeçınar

Facebookta Paylaş    Twitter Paylaş
Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu site sahibine ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız..Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır.